"Regeer en Ünüvar bloeien pas op nadat ze Ajax hebben verlaten"

Youri Regeer juicht
Youri Regeer juicht Foto: © NESimages

Henk Spaan vindt dat Ajax Sontje Hansen zo snel mogelijk terug naar Amsterdam moet halen. De 21-jarige aanvaller vertrok deze zomer na jaren in de jeugd van Ajax gespeeld te hebben naar NEC en is niet de eerste speler die pas los komt nadat hij vertrekt bij Ajax.

De vleugelspeler van de Nijmegenaren valt Spaan de laatste tijd weer positief op. "Het was me, in een paar samenvattingen, opgevallen dat Sontje Hansen bij NEC weer met plezier leek te voetballen", schrijft hij in zijn column in Het Parool. In de jeugdopleiding van Ajax had Hansen het vaak zwaar en overwoog hij te stoppen met voetbal. "Hoe komt het toch dat er zo veel voetballers zijn die opbloeien nadat ze Ajax hebben verlaten? Botman, Regeer, Doekhi, Matusiwa, Becker, Ünüvar."

Ook met Jong Oranje blonk Hansen uit tegen Jong Georgië. "Sontje Hansen is een potentiële topspeler. Koop hem terug. En zorg voor begeleiding", adviseert Spaan Ajax. "O, en als Ajax Sontje Hansen terugkoopt, laat hem meteen Dirk Proper meenemen. Volgens de site Transfermarkt is Proper 2 miljoen waard en Sontje 750.000 euro. Ha! Ook Proper speelde een uitstekende wedstrijd tegen Georgië."

Lees meer:
0 reacties