Regi Blinker roemt voormalig FC Twente-spelers: "Een bezetene"

Regi Blinker bij de Eredivisie Awards
Regi Blinker bij de Eredivisie Awards Foto: © Pro Shots

Regi Blinker was afgelopen weekend onder de indruk van Kenneth Taylor. De middenvelder van Ajax speelde een goede wedstrijd tegen FC Twente (2-1).

Taylor speelt de laatste weken als 'wingback' onder John van 't Schip. "Hij heeft altijd een bepaald gif in zijn spel en was nu dominant en beslissend aanwezig", oordeelt Blinker in de Telegraaf. "Het gevoel dat hij in die ballen legde op Akpom, die miste, maar ook in die vrije trap bij de goal van Brobbey: daaraan zie je dat hij gewoon kwaliteiten heeft. Dit is fijn voor hem na al dat gezeur", aldus Blinker.

Hij was ook onder de indruk van twee voormalig FC Twente-spelers. "Lazaros Lamprou van Excelsior ging als een bezetene tekeer in de degradatiekraker tegen Volendam en die energie wakkerde voor m’n gevoel het vlammetje alleen maar verder aan daar", constateert hij. "In die twee goals zat ook écht overtuiging. Zo van: hier valt helemaal niet te halen", vervolgt Blinker, die ook PSV overtuigend zag winnen van Vitesse.

"Luuk de Jong van PSV lijkt me een geweldige speler voor zijn medespelers. Die is gewoon negentig minuten lang bezig de boel op sleeptouw te nemen en er alles uit te krijgen. Voetballend lijkt het soms niet zo bijzonder, maar het is zo nuttig en efficiënt voor een elftal", stelt hij. "Die assist op Johan Bakayoko, die kaats uit de lucht, was een uitstekend voorbeeld. En wéér maakte hij twee goals en was hij levensgevaarlijk. Hij heeft ook geen geluk. Dat dwingt hij gewoon af.”

Lees meer:
0 reacties