Reijnders droomt van EK: "Op die positie richt ik mij bij Oranje"

Tijani Reijnders bij AC Milan
Tijani Reijnders bij AC Milan Foto: © Pro Shots

Tijjani Reijnders maakte een bijzondere ontwikkeling door in zijn voetbalcarrière. Van FC Twente terug naar de amateurs van CSV '28. Uiteindelijk belandde hij via AZ in Italië bij AC Milan. Nu lonkt het Europees kampioenschap.

Bij AC Milan speelt hij met wereldkampioen Olivier Giroud op dagelijkse basis. "En juist met hem ga ik goed om", vertelt Reijnders in gesprek met RTL Nieuws. "We dollen elkaar best vaak. Ik spreek nog geen Italiaans, maar ga met iedereen goed om. Ik ben wel geaccepteerd, geloof ik."

In Italië werd Reijnders gelijk basisspeler, een plek die hij niet meer verloor. "Het kampioenschap zit er denk ik niet meer in." AC Milan heeft een achterstand van veertien punten op Inter Milaan. "Maar we staan tweede en zitten nog in de Europa League."

Na een lang seizoen is Oranje aan de beurt. Reijnders kan de speler naast Frenkie de Jong gaan worden op het middenveld. "Dat is ook de positie waar ik me bij Oranje op richt", vertelt Reijnders. "In mijn zes interlands heb ik maar een helft samen met Frenkie gespeeld en nu is hij er helaas ook niet bij door een blessure. Maar ik denk dat we weten wat we moeten doen. Daar hoeven we niet heel vaak voor samen te spelen."

Lees meer:
0 reacties