Reijnders verliet FC Twente voor amateurs: "Dat doe je toch niet?"

Tijjani Reijnders viert treffer
Tijjani Reijnders viert treffer Foto: © Pro Shots

Vader Martin Reijnders legt uit hoe zijn zoons Tijani en Eliano bij CSV'28 terecht zijn gekomen. Door kostenbesparing bij FC Twente kwam het busje voor jeugdspelers niet meer naar het ouderlijk huis in Zwolle. Naar Enschede gaan werd lastig.

Het openbaar vervoer was het alternatief, maar kostte teveel tijd. FC Twente eiste een opleidingsvergoeding van drie ton en dus moest papa Reijnders slim zijn. "Ik ben creatief", vertelt hij. "Na een jaartje bij de amateurs konden Tijjani en Eliano wél kosteloos naar PEC overstappen. Daarom zijn ze naar eerst CSV'28 gegaan", vertelt hij bij NU.nl.

"Er werd lacherig over gedaan", vervolgt de vader van Tijjani. "Ik heb vaak gehoord: dat doe je toch niet? Maar omdat ik zelf hun trainer werd, durfde ik het aan. Ondertussen konden ze ook al trainen in de jeugdopleiding van PEC. Alleen wedstrijden spelen mocht niet."

Daniëlle Rijksen, destijds teammanager bij CSV'28, vindt de ontwikkeling van Reijnders bizar: "In het begin vond ik het nog onwerkelijk dat die vrolijke jongen van CSV en de ALDI nu voor het Nederlands elftal en AC Milan speelt. Toen hij vorig jaar debuteerde voor Oranje hebben we met een grote groep hier in de kantine gekeken. Nu voelt het al bijna normaal. Maar dat is niet zo. Tijjani staat met Olivier Giroud in het veld bij AC Milan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand