Remko Pasveer: "Dat was de zwaarste periode in mijn loopbaan"

Remko Pasveer wijst
Remko Pasveer wijst Foto: © Pro Shots

Remko Pasveer is dit seizoen eerste doelman bij Ajax. De oud-doelman van FC Twente heeft een zware tijd achter de rug. Zijn vader Eddie lag in 2017 weken in een coma na een openhartoperatie.

Dat greep Pasveer, die toen net bij Vitesse had getekend, erg aan. "Dat was de zwaarste periode in mijn loopbaan", blikt hij terug in het Algemeen Dagblad. "In die periode waren er ook fases dat ik de hoop had opgegeven. Ik zag dat het er niet goed uitzag en dacht soms: dit wordt 'm niet meer. Je wacht tot er iets komt, maar er komt maar niks."

De doelman was toen ook bezig met een rechtszaak, die zijn vader als zelfstandig ondernemer veel stress bezorgde. "Zo was ik op drie vlakken tegelijk bezig. Het veld was mijn uitlaatklep. In de kleedkamer schakelde ik daarna meteen: die bellen en dit nog doen."

"De focus lag dat jaar niet honderd procent op voetbal, wat juist altijd mijn kracht was", beaamt Pasveer, die zijn plek onder de lat bij Vitesse verloor. "Ik heb er nooit naar willen wijzen, maar mijn vorm van toen had denk ik zo zijn oorzaken."

De routinier vocht zich terug en verdiende afgelopen zomer een transfervrije overstap naar Ajax. "Ik heb meerdere kansen gehad om naar Ajax te gaan. Dit was alleen het perfecte moment, op welke positie in de pikorde ik ook terecht zou komen. Ik vond het mooi om me hier te meten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand