Renate Jansen: "Ben in Twente de persoon geworden die ik nu ben"

Renate Jansen in actie namens FC Twente
Renate Jansen in actie namens FC Twente Foto: © Orange Pictures

Renate Jansen gaat na negen jaar vertrekken bij FC Twente Vrouwen. Ze won al tien prijzen met de Enschedese ploeg en daar kan nog een landstitel bijkomen. Maar voor haar was de periode niet alleen een succes door al het eremetaal.

"Ik was een kat-uit-de-boom-kijktype. Iemand op de achtergrond, introvert en rustig. Ik heb mijn karakter wel gehouden, maar ik heb in de voorbije jaren als persoon wel een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt", vertelt de aanvoerder in gesprek met TC Tubantia.

"Ik ben in Twente de persoon geworden die ik nu ben. Ik ga een stuk zelfbewuster weg dan toen ik hier negen jaar geleden kwam. Van één van de elf ben ik aanvoerder geworden. Ik durf nu veel meer dingen te zeggen", aldus Jansen, die zondag tegen FC Utrecht voor de vijfde keer kampioen van Nederland kan worden.

"Voor elke titel moet je een unieke prestatie leveren, maar op deze zit wel een speciale lading voor mij. Ja, er zullen wat tranen vloeien. Dit is de laatste bij de club waar ik zo lang heb gespeeld en alles heb meegemaakt. Elk kampioenschap was mooi en heeft zijn eigen verhaal, maar dit wordt de meest emotionele."

Lees meer:
0 reacties