Renate Jansen beseft: "Daar krijgen we dan allemaal mee te maken"

Renate Jansen juicht
Renate Jansen juicht Foto: © Pro Shots

FC Twente Vrouwen hervat zondagmiddag de competitie met een thuiswedstrijd tegen AZ. Renate Jansen hoopt met de koploper de ongeslagen status te behouden, maar wil niet te ver vooruit kijken.

"We gaan nu weer van wedstrijd tot wedstrijd", zegt Jansen op de officiële website van FC Twente. "De drie punten tegen AZ zijn het belangrijkste. We hebben de afgelopen periode Ajax, PSV, Fortuna en Utrecht gehad, dat is op papier de top 5 geweest. We hebben die allemaal winnend afgesloten en ook toen keken we van wedstrijd naar wedstrijd."

Voor FC Twente staan er komende week drie competitiewedstrijden op het programma. "Met zoveel wedstrijden ben je wel echt in het topsportleven aan het spelen", meent Jansen. "Die voorbereiding daarop, het herstel en de vermoeidheid die erin sluipt krijgen we dan allemaal mee te maken. Verder moeten we leren om in de wedstrijden geduldig te zijn en te domineren, zodat we rustig een aanval kunnen voorbereiden. We moeten niet te snel willen gaan zodat we steeds in het omschakelen terecht komen. Daarin moeten we onze focus leggen."

Lees meer:
0 reacties