Renate Jansen blikt vooruit: "Altijd de wedstrijd van het seizoen"

Renate Jansen
Renate Jansen Foto: © BSR Agency

Zondagmiddag staan FC Twente Vrouwen en Ajax Vrouwen tegenover elkaar in De Grolsch Veste. Voor Renate Jansen betekent het dat de knop snel om moet, nadat ze afgelopen week twee keer verloor met de OranjeLeeuwinnen.

Een Olympisch ticket werd niet gepakt, na nederlagen tegen Spanje en Duitsland. "Je merkt echt dat je tegen de top van het vrouwenvoetbal speelt, het is erg fysiek, heeft een hoge intensiteit en het baltempo ligt heel hoog", blikt Jansen op de clubwebsite terug op de interlandperiode. "Dat is mooi om te zien, alleen had ik graag een andere uitkomst gezien. Het zat er helaas niet in."

De aanvalster vervolgt: "Door zo’n duel in het verschiet sta je gelijk weer aan. Het is een heel belangrijke wedstrijd, en dat is het eigenlijk altijd tegen Ajax. Het is altijd de wedstrijd van het seizoen en dat is nu niet anders."

Er zullen zondag bijna 6.000 toeschouwers aanwezig zijn in Enschede. "Dat is natuurlijk een groot verschil met hier op Sportpark Schreurserve. In het stadion spelen is altijd mooi, het geeft een extra boost. Voor de wedstrijd van het seizoen willen we natuurlijk zoveel mogelijk steun op de tribune hebben", benadrukt Jansen.

FC Twente Vrouwen heeft momenteel een voorsprong van negen punten op Ajax Vrouwen. "Ik verwacht dat Ajax gretig is en hier naartoe komt om te willen winnen. Ze hebben door de Champions League campagne veel zelfvertrouwen gekregen en dat willen ze bij ons gaan uitstralen. In het uitduel creëerden wij weinig en domineerde Ajax het balbezit. We willen beter voetballen dan het uitduel en we hebben de vorige wedstrijden laten zien dat we dat kunnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand