Renate Jansen emotioneel over vertrek: "Dat doet me best veel pijn"

Renate Jansen neemt afscheid van FC Twente
Renate Jansen neemt afscheid van FC Twente Foto: © BSR Agency

Renate Jansen neemt na dit seizoen afscheid van FC Twente Vrouwen. De 33-jarige aanvalster werd afgelopen weekend al uitbundig uitgezwaaid, met een publiekswissel in De Grolsch Veste.

"Het deed me ontzettend veel dat iedereen ging staan en klappen voor me. Ik krijg daar echt kippenvel van", geeft de FC Twente Vrouwen-captain toe op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Vanaf het moment dat ik negen jaar geleden een transfer van ADO Den Haag naar FC Twente maakte, voelde ik me hier thuis. Dat is één van de redenen dat ik de club al die jaren trouw ben gebleven."

"Bovendien speelde ik hier om de prijzen", benadrukt Jansen. "Dat ik straks alsnog de deur achter me dichttrek, doet me best veel pijn", is ze open. "Juist omdat ik al zo lang voor FC Twente speel. Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt, met het winnen van de vijf landstitels als hoogtepunten"

De aanvalster hoopt op een mooi buitenlands avontuur. "Ik weet niet wat er op mijn pad komt en ik heb ook geen idee of er zich überhaupt een mooie buitenlandse club voor me meldt. Maar ik hoop het wel. Het zal wel vreemd zijn om in een ander shirt te spelen dan dat van FC Twente", voorspelt Jansen alvast.

Lees meer:
0 reacties