Renate Jansen hoopt op buitenlands avontuur: "Dan moet het nu"

Renate Jansen
Renate Jansen Foto: © Pro Shots

Na zestien jaar in de Eredivisie kiest Renate Jansen voor zichzelf. De captain van FC Twente Vrouwen wil voor een buitenlands avontuur gaan.

"Als ik nog wat wil dan moet het nu", zo geeft de 33-jarige captain van de ploeg uit Enschede aan in gesprek met het NRC. "Dromen mag, en natuurlijk hoop ik op een mooi buitenlands avontuur, maar als dat er uiteindelijk niet in zit, vind ik het nog steeds heel mooi om in Nederland te voetballen."

Bij FC Twente Vrouwen zit Jansen helemaal op haar plek. "Ik ben hier gekomen als een meisje dat de kat uit de boom kijkt, en ik ben hier uitgegroeid tot een volwassen vrouw met aanvoerderscapaciteiten", vertelt de aanvalster, die binnenkort wederom landskampioen gaat worden met FC Twente Vrouwen.

Toch ziet Jansen dat concurrent Ajax Vrouwen dit seizoen de meeste aandacht krijgt, vooral vanwege de Europese prestaties. Ze vindt het 'totaal niet' vervelend. "Alleen, naar mijn weten staan wij vanaf dag één al op nummer één . Prima als de pers de druk lekker bij Ajax legt. Wij doen gewoon wat we moeten doen."

Lees meer:
0 reacties