Renate Jansen neemt afscheid met titel: "Dat is het mooiste"

Renate Jansen met de kampioensschaal
Renate Jansen met de kampioensschaal Foto: © Pro Shots

Renate Jansen heeft zaterdag met het landskampioenschap afscheid genomen van FC Twente Vrouwen. De ervaren captain vertrekt na dit seizoen uit Enschede en is blij dat ze afscheid kan nemen met de titel.

"Dit is bevrijdend", reageerde de aanvalster na afloop bij ESPN. "We hadden echt wel de hoop dat we tegen FC Utrecht of Fortuna al kampioen zouden worden. Vooral na Fortuna kregen we even een klap. Dat we het dan op deze wijze, hier in De Grolsch Veste, mogen afmaken is dan eigenlijk wel het mooiste", vindt Jansen.

Voor de OranjeLeeuwin is het haar zesde titel met de ploeg uit Enschede. Vlak voor tijd kreeg ze een publiekswissel. "Dat was een kippenvelmoment. Iedereen ging staan en klappen, daar word je wel emotioneel van. Dat ik het zo mag afsluiten kan niet beter. Ik had graag nog gescoord, maar helaas", zei de aanvalster met tranen in haar ogen.

FC Twente Vrouwen gaat flink feesten, zo weet Jansen al. "We gaan het samen vieren. Dat gaat een late avond worden, en nacht. Dat hoop ik ook. We hebben hier hard voor gestreden en iedereen verdient het."

Lees meer:
0 reacties