Renate Jansen verklaart vertrek bij FC Twente: "Nu kan dat nog"

Renate Jansen
Renate Jansen Foto: © Pro Shots

Renate Jansen vertrekt na dit seizoen bij FC Twente. Met die club hoopt ze eerst dit seizoen zich nog te verzekeren van de landstitel.

"Ik wil nog een jaartje in het buitenland spelen. Het is nu of nooit.’ Geen tiende jaar Twente. De keuze was moeilijk, aangezien ik het hier geweldig naar mijn zin heb, maar het voelt dat ik dit nu moet doen. Nu het nog kan", zo verklaart ze tegenover Voetbal International haar keuze.

Met haar verliest Twente ook iemand bij wie de jonge speelsters altijd terecht kunnen. "Ze vragen weleens advies, maar ik laat ze het vooral ook zelf uitvinden, hoor. Wat ik wel altijd zeg tegen nieuwe meiden die komen, is dat ze de tijd moeten nemen om te wennen. Aan alles. Sommigen gaan voor het eerst uit huis wonen, het tempo hier ligt hoger, je moet echt wennen. Ik heb dat zelf ook ervaren."

Over de club Twente heeft ze alleen maar lovende woorden. "De faciliteiten zijn hier prima, bij Twente neemt vrouwenvoetbal een belangrijke plaats is. Dat merk je aan alles. Ik ga het nieuwe trainingscomplex niet meer meemaken, maar ik gok dat ik welkom ben om een kijkje te komen nemen."

Dit seizoen lonkt het kampioenschap. "We hebben het verdiend, af en toe iets zakelijker gespeeld dan we voorheen deden, maar dat toont ook de volwassenheid van de ploeg. Als je zo weinig verliespunten hebt, is de titel sowieso terecht. Iedere prijs is mooi, iedere prijs vieren we. Of het nu in een stadion is of niet, dat maakt me niets uit. In het stadion zou je veel lege plekken zien, hier was het gezellig druk om het veld."

Wat haar toekomst haar gaat brengen? "Ik ben me aan het oriënteren. Ik wil nog een leuk jaar op een mooie plek. Ik weet ook wel dat ik op mijn leeftijd niet bij een Europese topclub terecht ga komen. Ik wil nog bij Oranje blijven, het EK is dan mijn afscheid als international. Zo lang ik van waarde kan zijn, wil ik dat graag. Intussen ben ik aan het kijken wat ik na het voetbal wil. Zestien jaar Eredivisie is lang. Een ander leven, een ander ritme is op een bepaald moment ook goed. Dat moment nadert."

Lees meer:
0 reacties