Hake vindt nieuwe club in Eredivisie na vertrek bij FC Utrecht

René Hake
René Hake Foto: © NESimages

René Hake gaat volgend jaar aan de slag als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Dat maakte de club uit Deventer vanavond bekend via de eigen clubkanalen.

Hake was dit seizoen de trainer van FC Utrecht. Vanwege tegenvallende resultaten werd hij eind maart ontslagen en sindsdien zat de oefenmeester zonder club. Bij Go Ahead Eagles tekent Hake een contract voor drie seizoenen en wordt hij de opvolger van Kees van Wonderen, die naar SC Heerenveen vertrekt.

Hake was naast FC Utrecht eerder werkzaam als hoofdtrainer bij SC Cambuur en FC Twente. "Clubs waar ik ook met veel plezier heb gewerkt, mede door de sfeer eromheen. Supporters die meeleven en betrokken zijn is iets wat ik ook bij Go Ahead Eagles kan verwachten", vertelt de nieuwe coach van de Deventenaren.

"Waar ik heel erg naar uitkijk, is de dynamiek van De Adelaarshorst. Het klinkt misschien als een cliché, maar dat is echt iets wat een elftal kan helpen om boven zichzelf uit te stijgen. Dat is dit seizoen meermaals gebleken", aldus de oud-trainer van FC Twente.

Go Ahead Eagles staat met nog twee wedstrijden te gaan op de elfde plaats in de Eredivisie. Over het doel voor volgend seizoen is Hake duidelijk. "Samen met een gedeeltelijk nieuwe staf en spelersselectie opnieuw handhaving in de Eredivisie realiseren. Op dat vlak zitten we allemaal op één lijn, dus ik ga met een goed gevoel aan de slag."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties