René Hake reageert: "Terug naar Twente? Kort, maar krachtig, hè?"

René Hake
René Hake Foto: © Pro Shots

René Hake presteert naar behoren met Go Ahead Eagles. De oefenmeester staat op een keurige zevende plaats met de Deventenaren, maar hoopt ooit nog terug te keren bij FC Twente. Bij de Tukkers is momenteel Joseph Oosting natuurlijk de hoofdtrainer en Hake kan goed met hem oposchieten.

"We hebben heel regelmatig contact, want we zijn natuurlijke goede vrienden", vertelt Hake aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie. Toch weet de oefenmeester van Go Ahead Eagles niet of Oosting iets gaat veranderen voor de wedstrijd tegen PSV, ten opzichte van het treffen tussen beide ploegen in de KNVB Beker. "Hierover hebben we het niet zo vaak, maar ik verwacht wel dat hij het anders gaat doen vanavond."

Ook krijgt Hake een stelling voorgeschoteld. De voormalig (assistent-)trainer van FC Twente moet reageren op het standpunt of hij ooit nog wil terugkeren als trainer bij de Tukkers. "Ja", reageert Hake. "Kort, maar krachtig, hè?" zegt hij lachend. Dieper op de stelling wordt niet ingegaan, maar wel komt Hake verder te spreken over Joseph Oosting.

"Joseph is een mens die zich heel goed kan inleven in andere mensen. Dat past ook enorm goed bij zijn karakter. Daarnaast is het ook echt een liefhebber. Het is een enorme voetbalgek om het maar zo te zeggen. Dat ik destijds met hem bij FC Emmen werkte was voor mij geen verrassing, want de trainer- en voetbalgenen zitten ook wel een beetje in zijn familie. Hij is ook al jong bij amateurclubs trainer geweest, nog voordat hij assistent was bij mij bij Emmen. Hij is ook al jeugdtrainer geweest, dus dat Joseph in het trainersvak ging rollen was geen verrassing voor mij", aldus Hake.

Lees meer:
0 reacties