René Roord: "Bij FC Twente kom je vanzelf in beeld bij Oranje"

René Roord
René Roord Foto: © Orange Pictures

Met vijf speelsters is FC Twente Vrouwen hofleverancier voor de EK-selectie. Daarnaast spelen er ook meerdere oud-speelsters van de club uit Enschede voor Oranje.

"Het hoge FC Twente-gehalte maakt me trots", reageert René Roord, vader van Jill Roord en manager vrouwenvoetbal bij FC Twente, in gesprek met De Telegraaf. "En dan was Kayleigh van Dooren nog standby-speler en greep Eredivisie-topscorer Fenna Kalma net naast een plek in de selectie."

Volgens hem krijgen talenten bij FC Twente Vrouwen de kans om zich te ontwikkelen. Natuurlijk gaat dat hand in hand met presteren en dat gebeurt in een familiare omgeving, zo gaven meerdere speelsters eerder al aan.

"Wie naar FC Twente gaat weet gewoon dat na een aantal seizoenen een mooie buitenlandse club of Oranje in beeld komt. Dat komt elke keer uit", aldus Roord. Hij kan zich zijn eerste gesprek met Kerstin Casparij nog goed herinneren.

"Ik vergeleek haar met een bloem en verzekerde dat ze bij ons zou ontluiken. Daar hebben we om gelachen, maar het verhaal klopt gewoon", vertelt de manager vrouwenvoetbal van de Tukkers.

Roord weet wel waar de kracht van FC Twente Vrouwen ligt: "We overselecteren niet. Wij halen niet om het halen, we trekken alleen spelers aan met potentieel en letten erop dat onze selectie niet te groot wordt. Zodat al onze talenten genoeg speeltijd krijgen."

Van het woord 'opleidingsclub' wil Roord niks weten. "Daar hebben wij niets mee van doen. Wij willen spelers helpen bij hun ontwikkeling én prijzen pakken. Dat is de afgelopen jaren ook aardig gelukt volgens mij", besluit hij.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand