René Roord: "Ook kwestie van: wat heb je er als club voor over?"

Rene Roord in De Grolsch Veste
Rene Roord in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

De speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie lieten afgelopen weekend van zich horen. Met de tekst 'betaald voetbal = betaald worden' eisen zij minimumloon voor alle speelsters. Bij FC Twente Vrouwen wordt iedereen betaald, maar René Roord, technisch manager, snapt de zorgen van de andere speelsters.

"Bij ons is dit geen discussie en op best veel vlakken zijn al stappen gezet, maar wat heb je daaraan als je nú voetbalt? Je wilt zo'n traject graag versnellen", geeft de technisch man van FC Twente Vrouwen aan in het Algemeen Dagblad. "Bij wie daarvoor de verantwoordelijkheid ligt? Dat is een mooie discussie. Het is ook een kwestie van: wat heb je er als club voor over?"

De KNVB heeft wel de ambitie om het verplichte aantal contractspeelsters te verhogen van vier naar acht. Later zou dit verder omhoog moeten gaan. "Daar zijn clubs het wel over eens", zegt Roord. "Alleen met welke mate van snelheid? In Duitsland stapt een andere club zo in als een club niet aan de eisen voldoet, in Nederland hebben we die breedte nog niet. Dan krijg je net als in België: wie niet meekan, haakt af. Maar je wilt ook de competitie sterk houden", stipt hij aan.

Lees meer:
0 reacties