Rene Roord roemt twee FC Twente-speelsters: "Zit nu bij Oranje"

FC Twente Vrouwen werd afgelopen weekend wederom kampioen van Nederland. Rene Roord, de technisch manager van de Tukkers, sloot, zoals afgesproken, aan bij De Oosttribune. Daar vertelde hij onder meer over goudhaantje Jaimy Ravensbergen, die tweemaal scoorde in de kampioenswedstrijd.

"Mooi verhaal, die Ravensbergen", merkt Tijmen van Wissing op. "Ze moet een heel seizoen revalideren, ook met heimwee hier dan zit. En dan toch in de finale van het seizoen twee treffers maken." Roord vult aan: "Zij zat er al aan te komen. Ze komt van een jaar blessure. Ze scoorde die week ervoor bij de beloften tegen Ajax. Zij heeft iets... Ze heeft ook wel iets niet, maar ze is altijd in de zestien. Ze rommelt en ze doet. Kijk maar naar de eerste minuten, dan krijgt ze al bijna twee of drie keer een kans."

"Dat heeft zij. Dat had Fenna Kalma ook", weet Roord nog. "Daar dacht je soms ook op training van... Die trainde ook vaak niet goed. Maar die zijn voor de goal goed. Dat is in het vrouwenvoetbal nog moeilijker te vinden. Dat heeft ze wel. Vandaar dat ze ook speelde."

De technisch manager wordt door Jan van Staa ook gevraagd naar de keepers, die in het vrouwenvoetbal niet altijd even goed zijn. "Er zijn niet heel veel goede keepster. Wij hebben een goede keepster. Toen Van Domselaar vorig seizoen bij ons wegging, dan ga je in Nederland kijken. Toen kwamen we bijna niet op een keepster."

Uiteindelijk werd Daniëlle de Jong vastgelegd. "Daniëlle, die heeft een hoofdblessure gehad, stond te boek als groot talent. Maar ze keepte niet bij PSV. Dan moet je snel zijn en slim zijn. Voor ons was het direct. Ze zit nu bij Oranje. We waren er net op tijd bij. Ze keept nu bij ons en zit bij Oranje", klinkt het tevreden.

FC Twente Vrouwen verspeelde eerder twee kansen op de titel. "Hoe moeizaam het ook gaat, op het moment dat je die schaal hebt, maakt het niks meer uit. Of we blij waren met Telstar als laatste tegenstander? Je kan het ook omdraaien. Als dat de eerste was geweest, dan waren we dan klaar geweest. Maar het schema was zo. We hadden het bij Utrecht af moeten maken."

"Maar in die week, dat is een fout, ging het over het feestje, we gaan naar Ibiza, hoeveel mensen, waar doen we het feestje? Dan moet je nog voetballen. Dan krijg je een hele matige wedstrijd. In die week, dat verwijt ik mezelf, ach ja... Verwijt... Maar achteraf had ik daar iets kunnen doen, in die week van Utrecht", zegt Roord. "Ik had kunnen zeggen van 'koppen dicht nu, we moeten nog eerst voetballen'. Dat heb ik niet gedaan. Nou ja, goed..."

Lees meer:
0 reacties