Rene Roord spreekt hoop uit: "Dan heb je het geweldig voor elkaar"

FC Twente Vrouwen heeft zich als landskampioen geplaatst voor de UEFA Women's Champions League. In Enschede hopen ze uiteraard op een gunstige loting, om zo uiteindelijk de groepsfase te kunnen bereiken.

"Nu spelen we weer in een poule voor de Champions League. Het voordeel van kampioen worden is dat je aan de gunstige kant komt. Dat zijn volgens mij 22 of 26 kampioenen", legt Rene Roord uit in gesprek met het clubkanaal. "Maar er zijn ook heel veel kleine landjes bij. Je kans op een goede loting is vele malen groter. Dat heeft Ajax dit seizoen gehad."

De technisch manager gaat verder: "Je speelt eerst een kleine poule en je hebt een tweede ronde. Maar het percentage gunstige tegenstanders is gewoon enorm groot. In het verleden hebben wij wel twee keer pech gehad, met Benfica. Toen kregen we net degene die ook goed was."

Als FC Twente Vrouwen een 'beetje geluk' heeft met de loting, dan ziet het er rooskleurig uit. "Dan stroom je zo de groepsfase in. Dan heb je het geweldig voor elkaar. Dat betekent het platform, de aandacht, de financiële kant. Goed voor FC Twente, goed voor je speelsters. Wel veel wedstrijden, dat zal dan wel weer het risico worden. Maar we willen dat wel heel graag", geeft Roord aan.

Afgelopen seizoen was de ploeg uit Enschede dichtbij. In de laatste voorronde werden de Tukkers uitgeschakeld door BK Häcken. "Daarvoor hadden we Levante uitgeschakeld, wat ik eigenlijk een betere ploeg dan ons vond. Maar dat is wel het doel. Voor Nederlandse ploegen is het sowieso goed om je in Europa te laten zien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand