Wagelaar wijst FC Twente-uitblinkers aan: "In plaats van Vlap"

FC Twente boekte afgelopen weekend een eenvoudige zege, door met 0-3 te winnen op bezoek bij Excelsior in Rotterdam. Voormalig doelman Eddie Pasveer was vooral onder de indruk van het eerste kwartier van de Tukkers, waarin de ploeg drie doelpunten wist te maken en daardoor al vroeg het duel besliste.

"Het eerste kwartier was imponerend goed", zegt Pasveer bij VoetbalTijd, die wel zijn vraagtekens zet bij de 0-1 voor FC Twente. Excelsior-doelman Stijn van Gassel ging daarbij in de fout. "In principe is de 0-1 een eitje voor de doelman. Die kan hij bij wijze van spreken staande oppakken. Zo'n bal mag er nooit in."

Analist René Wagelaar was ook onder de indruk van het eerste kwartier van FC Twente. "Ze hadden eigenlijk geen balverlies. Ze konden elkaar heel makkelijk vinden. Het is ook alsof de ploeg iets scherper is geworden, nu er nieuwe jongens bij zijn gekomen. Er is iets los gekomen, van: ik moet nu extra mijn best doen. Het gaat nu heel snel met de wissels. Er komen altijd spelers in die niets minder zijn. Ze hebben een hele goede bank."

Vooraf werd misschien nog gedacht dat FC Twente het moeilijk zou kunnen krijgen op het kleine kunstgrasveld van Excelsior. Pasveer: "Soms kan kunstgras ook in je voordeel werken. Als je een technisch vaardige ploeg hebt, zoals FC Twente. Het was wel een klein veld, maar ook dan kan de bal snel rondgaan. Het is een vrij snel veld dan."

Wagelaar was nog wel verbaasd dat Naci Ünüvar op de bank begon, en Michel Vlap in de basis. "Ik had verwacht dat Ünüvar zou starten, in plaats van Vlap. Met dat kunstgras... Hij is een technische speler, goed in de kleine ruimte en heel beweeglijk. Hij is ook nog eens snel. Maar dit pakte goed uit. Ik vond Daan Rots en Carel Eiting de beste spelers. Verder was er niemand slecht", aldus Wagelaar.

Lees meer:
0 reacties