Rene Wagelaar: "Ze moeten voor de opleiding willen blijven"

De talentontwikkeling bij FC Twente gaat in de gezamelijke Academie een stuk beter dan enkele jaren geleden. In VoetbalTijd legt Dominique Scholten, hoofd van de FC Twente / Heracles Academie uit dat het verleden tijd is dat de grootste talenten uit de Academie worden weggeplukt door grote clubs.

“In ons eerste jaar ging Battal Duldar naar PSV”, kijkt Scholten terug. “Maar nu niet meer. Ik denk dat we met Benjamin Nagel wel een mooie case hebben. Hij tekent vandaag. Het is een jongen die echt in de belangstelling staat van de top van Nederland en inmiddels ook de top van Europa. Hij is aanvoerder van het Nederlands elftal Onder 16."

Grote clubs uit Engeland tonen interesse in hem. “Jazeker, die zijn aan het kijken voor hem”, weet Scholten. “Hij zegt nu gewoon: ik blijf hier. Ik voel me goed en ik ontwikkel me goed. Ik ben één van de betere spelers van Nederland van mijn leeftijd. Dat moet de standaard worden de komende jaren. Tuurlijk kunnen mensen altijd kiezen voor een andere Academie, dat mag. Maar niet omdat ze denken dat ze zich daar beter kunnen ontwikkelen."

"Het moet zo zijn dat je bij FC Twente zo’n goede opleiding krijgt, dat ze daarom willen blijven”, zegt ook Rene Wagelaar. “Als ze voor een paar centen meer gaan, dat is alleen maar dom. Ze moeten voor de opleiding willen blijven. Hoe word ik hier opgeleid. Je moet een plan maken richting FC Twente 1 en dan houd je ze, daar ben ik van overtuigd. Er zal er altijd één zijn die voor het geld gaat, dat houd je toch. Maar talent zit er genoeg hoor, in de jeugd. Kansen geven, ik ben voor kansen."

“Als je naar Daan Rots, Mees Hilgers en Jayden Oosterwolde kijkt, die kwamen in de situatie dat ze naar voren geschoven moesten worden", weet Scholten. "Er waren weinig spelers. Wat we daarvan kunnen leren is dat je ziet wanneer die jongens een kans krijgen, wanneer ze vertrouwen en ruimte krijgen, dat ze gewoon wedstrijden kunnen spelen en in de top vier kunnen eindigen."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand