Ricky van Wolfswinkel baalt: "Ik vond er ook geen reet aan"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Orange Pictures

FC Twente speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Ron Jans kwam in de tweede helft op voorsprong, maar wist dit niet tot het einde vast te houden. Spits Ricky van Wolfswinkel zag dat Twente moeite had om het overwicht om te zetten in grote kansen.

“Ik vond er ook geen reet aan, moet ik zeggen”, zo begint Ricky van Wolfswinkel zijn analyse bij ESPN. “Het was niet top. We hadden wel controle, maar er kwam niets uit. We komen steeds wel bij de zestien en rond de zestien. Het is gepriegel. We komen niet tot afdrukken, waar we wel de kans voor hebben, zeker de eerste helft. Dan blijft het toch zoeken, maar we hebben geen honderd procent kansen gehad.”

"We wachten heel lang met onze buitenspelers, die zijn vaak al richting de achterlijn", gaat de spits verder. "Voorzetten zijn er dan eigenlijk niet. Verdedigers zijn dan terug. Dan zijn de ruimtes zo klein. Ik denk dat als je op 30 meter van de goal staat, er meer moet gebeuren in de diepte. Nu blijven we pielen tot we in de zestien zijn, en dan is het er moeilijk doorheen komen.”

Dan wordt de wedstrijd toch ineens opengebroken door een schitterende kopgoal van Sem Steijn. “Iedereen praat over vader en zoon, en dan weet je dat hij gaat scoren.” Na het doelpunt trok Van Wolfswinkel aan de haren bij Sem Steijn “Ja, dat vindt hij leuk. Voor de mensen die het nog niet wisten, bij deze. Als er bij ons gescoord wordt, dan vind ik het nog wel eens leuk om aan de haren van Sem te trekken. Hij is daar nu wel aan gewend”, besluit Van Wolfswinkel

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand