Ricky van Wolfswinkel beseft: "Dat is heel moeilijk voor de staf"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © NESimages

Ricky van Wolfswinkel is een van de meest ervaren spelers in de spelersgroep van FC Twente. De spits staat dit seizoen op elf doelpunten, maar weet ook dat zijn status als basisspeler soms vergankelijk is. Tegenwoordig dient hij vaak als mentor.

"We hebben een hele goede groep, een hele brede selectie. Met heel veel spelers die er echt dicht tegenaan zitten. Andere teams hebben misschien elf of twaalf basisspelers. Maar wij hebben er twintig die stuk voor stuk in de basis kunnen staan", opent Van Wolfswinkel bij Fresia & Milan parkeren de bus.

"Dat is heel moeilijk voor de staf. De oudere spelers voelen goed aan bij wie er irritatie zit en wie er dicht tegenaan zit. Sommigen denken: ik geef elke dag gas, maar ik val niet in. Dat is wel iets wat je als ervaren spelers wat sneller ziet. Je bent minder met jezelf bezig en je ziet het grote plaatje. Dat voelen ze ook en waarderen ze ook", weet Van Wolfswinkel.

Van Wolfswinkel overschreeuwt zichzelf dan ook niet. "Als je zelf niet speelt moet je bij jezelf nagaan: ben ik nog van toegevoegde waarde op het veld? Anders ga ik ook niet in de kleedkamer iets zeggen. Ik ben niet iemand die de groep in de rust aanspoort en zegt: doe het zus of zo."

De spits focust zich op het individu. "Dat vind ik moeilijk. Ik zit meer met individuen die het lastig hebben. Die probeer ik wat mee te geven. Ik ben niet degene zijn die er staat en zegt dat het zo niet kan. Soms moet je even je mond houden."

Lees meer:
0 reacties