Ricky van Wolfswinkel bewierookt: "Daar verbaas ik me echt over"

FC Twente ervaart geen enkele sportieve problemen van de verkoop van Manfred Ugalde. Sinds het vertrek van de Costa Ricaan staat Ricky van Wolfswinkel zijn mannetje in de punt van de aanval.

Ook dit weekend was de 35-jarige Van Wolfswinkel weer trefzeker. "Dat hij doelpunten maakt, verbaas ik me niet over. Maar wel dat hij zo afgetraind is, hij is topfit", merkt Jan van Staa op in de Oosttribune. "Het herstel bepaalt het als je in korte tijd drie van die wedstrijden moet spelen. Het is onvoorstelbaar welke energie hij erin gooit op die leeftijd. Hij leeft als een topsporter."

Volgens Tijmen van Wissing onderscheidt Van Wolfswinkel zich daarin van veel andere spelers. "Er zijn spelers bij FC Twente die er misschien iets minder voor leven. Van Wolfswinkel doet dat wel", aldus de verslaggever. "Hij heeft niet in de absolute Europese top gevoetbald, maar hij heeft daar wel gezien wat er gevraagd wordt. Dat is ook de reden dat hij nog steeds op dit niveau kan wedijveren. Hij herstelt heel snel."

Van Wissing denkt dat dat een belangrijk element is om binnen de ploeg te hebben. "Het is niet voor niets dat ze heel graag Wout Weghorst willen hebben. Om die mentaliteit, wat wordt er gevraagd in Europa, in het hoofd te prenten."

Lees meer:
0 reacties