Ricky van Wolfswinkel lacht: "Daar kan geen blauw oogje tegenop"

Na het vertrek van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou is de Costa Ricaan al snel een ver vervlogen herinnering geworden in het oosten van het land. Ricky van Wolfswinkel scoort aan de lopende band en voor FC Twente lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Van Wolfswinkel wordt vooral geroemd om zijn werklust. Tegen Sparta kreeg hij na fanatiek verdedigen een blauw oog cadeau. "Maar dat was het waard", zegt Van Wolfswinkel bij FC Twente TV. "Het zijn belangrijke punten. Ik denk dat we heel duidelijk de betere partij waren. We hadden de score eigenlijk meer moeten uitbreiden."

"Dan valt in de laatste minuten een beetje ongelukkig toch nog die goal. Dan is het toch nog even met de billen bij mekaar en zwoegen, zij gaan alles lang pompen. Dan kan het raar vallen, maar gelukkig hebben we ons erdoorheen gestreden. De jongens hebben alles gegeven", vervolgt Van Wolfswinkel, die beseft dat het na de 2-1 nog spannend werd.

"Die laatste vijf minuten is het even een andere wedstrijd. Alles wat nodig is, moet gebeuren. Dan sta je even in de laatste lijn, omdat je daar de balletjes wil wegkoppen. Gelukkig lukte dat", weet de spits. Daarop volgde het incident. "Helaas raakte ik daarna nog een achterhoofd van een Sparta-speler. Dat die bal wegviel, was het belangrijkste. We kregen geen goal tegen. Daar kan geen blauw oogje tegenop."

Van Wolfswinkel ziet de Champions League steeds dichterbij komen. "We staan er prima op. We hebben de focus op wedstrijd per wedstrijd. We leven nu naar de volgende wedstrijd. Deze was heel belangrijk. We zijn goed op weg om onze doelstelling te behalen en daarvoor moeten we blijven strijden. Alleen dan zullen we die doelstellingen bereiken. Op naar volgende week. Het wordt een zware pot, maar we kijken ernaar uit", besluit Van Wolfswinkel.

Lees meer:
0 reacties