"Ricky van Wolfswinkel van FC Twente is een fanatiek spaarder"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Orange Pictures

Mark van Rijswijk is elk weekend te horen als commentator op ESPN. Samen met zijn dochter Sylke heeft de verslaggever een bijzondere hobby, namelijk het sparen van voetbalkaartjes.

De kaartjes zijn anders dan de bekende voetbalplaatjes van de supermarkt. Ze bevatten soms handtekeningen of een stukje van een shirt en zijn niet bedoeld om een album mee vol te plakken. Van sommige plaatjes bestaat er maar één wereldwijd. "Dankzij mijn vader ben ik hiermee gestart", vertelt Van Rijswijk in de Steenwijker Courant. "Hij was ooit in Engeland en kwam terug met een voetbalkaartje van Dries Mertens, met een heel klein stukje stof erin van zijn shirt. Dat vond ik wel interessant. Ruim vijf jaar geleden begon ik ermee en Sylke spaart nu zo'n drie jaartjes mee."

Het duo heeft inmiddels duizenden kaartjes en is nog lang niet klaar. "Iedere week verschijnt er wel een doosje. Er is een winkel in Roermond, waar ik regelmatig wat bestel", zegt Van Rijswijk. "Zo'n doosje kost ongeveer 40 euro. We doen het niet om geld te verdienen, al kun je het als investering zien en is het soms net handel. Op eBay of andere sites staan duizenden plaatjes. Het is ook een hele community. Op beurzen kom je vaak dezelfde mensen tegen en weet je op een gegeven moment precies wie wat spaart of waarnaar op zoek is."

"Echt: als je het niet afbakent voor jezelf, dan kun je je er behoorlijk in verliezen", vervolgt hij. "Wij vinden het gewoon leuk om een doosje te openen en te sparen. Ricky van Wolfswinkel van FC Twente is ook een fanatiek spaarder. Als ik hem voor een wedstrijd spreek, dan hebben we het er altijd even over. Hij heeft weer contact met Maikel van der Werf, die in Amerika heeft gespeeld en óók voetbalkaartjes spaart."

Lees meer:
0 reacties