Ricky van Wolfswinkel voor gek verklaard: "Wat denk je zelf, pik"

Ricky van Wolfswinkel (FC Twente) aan de bal tegen Vitesse
Ricky van Wolfswinkel (FC Twente) aan de bal tegen Vitesse Foto: © BSR Agency

FC Twente won zaterdag met 2-1 van Vitesse. Een belangrijke zege met het oog op de slotfase van het seizoen. Vanaf nu draait het er om, zo weet ook Ricky van Wolfswinkel.

"Je gaat de afstanden op de ranglijst steeds beter zien. Wij hebben de focus op plek drie. Dat leeft niet alleen in de groep heel erg, maar in de gehele club", zegt de spits tegenover Tubantia. "Daarom zijn deze punten ook zo belangrijk. Iedereen denkt van tevoren: ach, Vitesse, kijk eens waar ze staan. Maar ze hebben gewoon goede spelers."

De 35-jarige Van Wolfswinkel ziet welke stappen FC Twente heeft gezet. "Ik weet nog wat de clubleiding zei toen ik bij FC Twente kwam: We proberen nu achtste te worden. Om daarna rustig stapjes te zetten. We werden dat seizoen vierde, het jaar erop vijfde en nu staan we derde. In ons eerste jaar zeiden Vlap en ik al dat we Europees voetbal naar Enschede wilden halen."

"Toen werd ik door menig assistent-trainer voor gek verklaard", verklapt de spits. "Dan kreeg ik het stukje, waarin ik dat gezegd had, doorgestuurd (van Ivar van Dinteren, red.) met de tekst: Wat denk je zelf, pik. Met andere woorden: Doe even normaal. We hebben in drie jaar wel iets moois neergezet met de club en dat willen we nu bekronen met de derde plek", klinkt het.

Van Wolfswinkel besluit: "Als we dat halen hebben we het fantastisch gedaan. Maar daarvoor moeten we elke week keihard aan de bak, dat hebben we tegen Vitesse wel gezien. Met een beetje pech had je hier hele dure punten laten liggen."

Lees meer:
0 reacties