Rienstra: "Over twee weken is hij basisspeler bij FC Twente"

Ben Rienstra verwacht veel van Carel Eiting bij FC Twente. De clubloze middenvelder heeft de transfersoap met interesse gevolgd.

"Je ziet met het verhaal van Eiting ook een andere kant", begint Rienstra in 1Twente Voetbaltijd. "Op voorhand is gezegd dat hij een jaar tekent met die clausule om te vlammen en dan door. Dat is uiteindelijk gebeurd. Mondeling is er volgens mij ook veel gezegd, maar niet handig dat het niet op papier is gezet."

"Bij FC Volendam zijn ze op hun pik getrapt toen het precieze bedrag uit het contract naar buiten kwam. Dat was het begin van de ellende", haakt René Wagelaar in. Volgens Rienstra is dat helemaal niet bijzonder. "Dat gebeurt toch altijd."

Rienstra verwacht dat de middenvelder van veel waarde zal zijn voor FC Twente. "Ik vind het een goede speler. Over een week of twee is hij ook gewoon basisspeler", aldus de oud-speler van Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II, SC Heerenveen, Kayserispor, Fortuna Sittard en SC Cambuur. "Misschien laat hij (trainer Joseph Oosting, red.) het nog staan, dat kan, maar het is een kwestie van tijd."

Ook Wagelaar verwacht dat Eiting snel een basisplaats veroverd en ziet het ideale FC Twente-middenveld al voor zich. "Sadílek moet denk ik nog even linksback als Smal niet kan, maar normaal gesproken zou het Sadílek, Eiting en Steijn zijn", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties