Rijvers krijgt eerbetoon: "Sportieve grondlegger van FC Twente"

Eddy Achterberg en Kees Rijvers bij FC Twente
Eddy Achterberg en Kees Rijvers bij FC Twente Foto: © BSR Agency

Kees Rijvers overleed op maandagmiddag op 97-jarige leeftijd. Een triest moment voor FC Twente, waarvoor hij veel groots heeft mogen betekenen.

"We hebben het verdrietige bericht ontvangen dat Kees Rijvers is overleden. Kees Rijvers, erelid en oud-trainer van FC Twente, is 97 jaar geworden. Zaterdag voorafgaand aan FC Twente – Sparta Rotterdam staan we in De Grolsch Veste stil bij het overlijden van Kees Rijvers", laat FC Twente via haar officiële kanalen weten.

"Kees Rijvers leverde tussen 1966 en 1972 als hoofdtrainer fantastisch werk in Enschede", schrijft de club. "Kees Rijvers is de sportieve grondlegger van FC Twente. In 2000 kozen de supporters Rijvers tot trainer van de eeuw en in 2019 werd hij benoemd tot erelid van de club."

Zes jaar trainde hij FC Twente. "Hij bouwde steeds weer aan een beter team, ook als spelers werden verkocht. Kees Rijvers mag met recht de sportieve grondlegger van FC Twente genoemd worden, zijn periode is bepalend geweest voor de toekomst van de club. Van 1966 tot 1972 vormde Rijvers de club en legde hij de basis waar op verder gebouwd kon worden. In 1986 keerde Rijvers terug in Enschede en vervulde hij tot 1989 de functie van Technisch Directeur."

Lees meer:
0 reacties