Rijvers overleden: "Hij was voor ons bijna letterlijk een vader"

Kees Rijvers
Kees Rijvers Foto: © Pro Shots

Kees Rijvers overleed maandag op 97-jarige leeftijd. De voormalig-voetballer, trainer én bondscoach maakte vooral furore bij PSV en FC Twente als trainer. Willy van de Kerkhof herinnert hem zich goed.

"Een echt familieman", zegt Van de Kerkhof bij het Algemeen Dagblad. Hij maakte Rijvers mee als trainer van FC Twente, PSV en bij het Nederlands elftal. "Hij ontfermde zich over zijn spelers. Voor mij en mijn broer René was hij bijna letterlijk een vader, omdat onze eigen vader op vroege leeftijd overleed. Maar ook andere spelers voelden het zo. Een lieve man, maar als trainer viel er niet mee te sollen. Dan was het stoïcijns en vastberaden.’’

Na zijn carrière woonde Rijvers een periode in Frankrijk, op het eiland Île d’Oléron aan de westkust, later keerde hij weer terug naar Breda. Vanwege zijn meerdere succesvolle periodes bij Saint-Étienne had hij een grote liefde voor het land. "Hij vond het een geweldig land", weet Van de Kerkhof. "Als trainer veranderde hij ook als we daar met PSV waren. Dan mochten we een wijntje drinken bij het eten. Hij was, zoals je dat nu zou noemen, een people manager. Maar wél één met enorm voetbalverstand. Loyaal en innemend. Hij viel nooit iemand af."

Lees meer:
0 reacties