Rob Boudrie vol lof: "Daarom kan hij dit seizoen doorbreken"

Rob Boudrie
Rob Boudrie Foto: © Pro Shots

In de jeugd van FC Twente redde Tijani Reijnders het nooit. Via AZ kwam hij uiteindelijk bij AZ Milan terecht. Inmiddels is hij ook speler van Oranje.

Verrast is Martin Reijnders allerminst, hij vond Reijnders altijd al een natuurtalent. "Tijjani was een van de spelers gezegend met blindelings balgevoel", zegt senior bij Trouw. Rob Boudrie, Tijjani’s trainer bij de Onder 14, ziet ook veel talent: zijn motorische vaardigheid, de dribbel, zijn manier om in scoringspositie te komen.

Tijjani was niet alleen goed in voetballen. Het ging bij hem van zwemmen tot tennis en gymnastiek. Zijn judo is technisch zo goed dat er ook overwogen wordt hem die kant op te sturen. Boudrie: "Als je als kind alle sporten technisch zo beheerst, kan het bijna niet anders dan dat je doorgroeit."

Voormalig jeugdtrainer Boudrie is nu hoofd voetbalzaken. "De nieuwe Tijjani’s ontdekken", doet doet hij bij Twente. Tijjani Reijnders wordt in de Enschedese opleiding als boegbeeld gebruikt: ook zonder indrukwekkend fysiek kun je doorbreken. "Daarom kan een Daan Rots dit seizoen doorbreken."

"Dat ik af en toe teleurgesteld moest wachten, heeft me mentaal sterker gemaakt”, zegt Tijjani zelf. Nu speelt hij soms samen met wereldster Frenkie de Jong, en dat verloopt soepel. "Ik en Frenkie de Jong hoeven niet aan elkaar te wennen."

Lees meer:
0 reacties