Rob Toussaint: "Bij de derby kunnen we drie stadions uitverkopen"

Rob Toussaint
Rob Toussaint Foto: © Pro Shots

Rob Toussaint kijkt uit naar het duel tussen FC Twente en Heracles Almelo in De Grolsch Veste. De algemeen directeur van de Almeloërs beseft zich hoe groot de rivaliteit tussen beide clubs is, maar denkt ook dat het voetbal in Twente meer potentie heeft door de aanwezigheid van beide clubs.

"lk denk dat in beide gebieden heel veel potentie zit", vertelt de directeur van Heracles Almelo in de TC Tubantia. "FC Twente is meer dan alleen Enschede en ook bij ons beperkt het zich niet tot enkel Almelo. Ook wij groeien, krijgen sponsoren en fans uit gebieden rondom Almelo. Mensen die een half uur tot drie kwartier onderweg zijn naar het stadion."

"Uniek is wel dat we hier het regioplan hebben, waarin we met Heracles en FC Twente voetbal in de regio promoten", gaat hij verder. "Op het veld zijn wij rivalen, daarbuiten werken we heel goed samen. Dominique zelf is daar een mooi voorbeeld van. Hij heeft eerst de academie geleid en is nu algemeen directeur van FC Twente."

"Wat dat betreft is de academie niet alleen een opleiding voor spelers, maar ook voor medewerkers. René Kolmschot heeft er gezeten, net zoals Thomas Bruns er nu loopt. Ik denk niet dat door onze gezamenlijke opleiding in het veld de scherpe randjes eraf zijn. Dit is een wedstrijd die beide clubs heel graag willen winnen en bij de derby kunnen we de stadions driemaal uitverkopen. Iedereen wil erbij zijn", aldus Toussaint.

Lees meer:
0 reacties