Robert Maaskant kritisch: "FC Twente was niet sprankelend"

Robert Maaskant
Robert Maaskant Foto: © Pro Shots

FC Twente won zaterdagavond met 0-3 op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg van Ron Jans domineerde de wedstrijd vanaf de aftrap, maar had, zoals vaker, moeite om het veldoverwicht om te zetten in echte kansen. Cerny brak de ban voor FC Twente, daarna was de wedstrijd een gelopen koers.

"Ik vond FC Twente wel de betere ploeg", legt analist Robert Maaskant uit bij ESPN ."Het is wel zo dat Fortuna een aantal kansen kreeg, ze deden het ook wel aardig en FC Twente was niet sprankelend. Ik vond, zeker ook na de rust, dat Twente de overtuiging had en in een hoger tempo speelde. Wij zeiden op de tribune al tegen elkaar, als eenmaal die goal komt voor Twente, dan gaat het waarschijnlijk heel snel naar 2-0 en 3-0. Dat gebeurde ook."

Toch waren de kansen voor Twente schaars. “In zo’n wedstrijd moet je altijd iemand hebben die een individuele actie heeft", gaat de oud-trainer verder. "Die moet je ook de vrijheid gunnen door met een hoog baltempo te spelen. De goal komt uit zo’n situatie met Cerny. Doordat ze hem eindelijk eens een keer in de diagonaal vrijspelen. Dan gaat Cerny eindelijk eens een keer de één tegen één aan en komt er dan langs en scoort. Hij breekt de wedstijd open."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand