Robin Pröpper bagatelliseert: "Neem aan dat dat wat aangedikt is"

Teleurstelling bij Robin Pröpper (FC Twente)
Teleurstelling bij Robin Pröpper (FC Twente) Foto: © Orange Pictures

Nadat Wout Brama afgelopen zomer afzwaaide van het profvoetbal, was het aan Robin Pröpper de eer om verder door het leven te gaan als aanvoerder van FC Twente.

Toch ziet hij zichzelf niet als de grote leider, zo laat hij weten tegenover TC Tubantia. "Ik vind dat we dat samen doen. Ik denk dat ik belangrijk kan zijn voor het team en de kleedkamer en probeer altijd mijn verantwoordelijkheid te pakken. Maar ik heb wel bepaalde jongens om me heen nodig om leiding te kunnen geven. Ik kan dat niet alleen en wil dat ook niet alleen."

Pröpper is een rustig jongen en staat niet vaak op de voorgrond. Pröpper: "Ik vind het ook prima dat mijn naam niet wordt genoemd bij de sfeermakers in het team. Jongens als Ricky, ‘Vlappie’ en Naci maken het feest in de kleedkamer. Die zijn net iets gekker in hun hoofd dan ik ben, ha ha. In een elftal, waarin je constant op elkaars lip zit, is plezier ontzettend belangrijk. De resultaten zaten onlangs even tegen en dan zijn dat soort jongens, spelers die met een dolletje komen, heel belangrijk om weer iets te doorbreken."

Arnold Bruggink vindt Robin Pröpper de belangrijkste aankoop van FC Twente in jaren. "Ik neem aan dat dat wat aangedikt is", aldus Pröpper. "Niet alle fans zullen dat misschien zo zien en dat is ook goed. Het is in elk geval een mooi compliment. Ik maak zeker een ontwikkeling door en ik denk wel dat de Robin Pröpper die je nu ziet, de beste versie van mij is. Bij De Graafschap wisselde ik heel goede wedstrijden af met mindere. In de loop der jaren heb ik geleerd stabieler te worden."

Pröpper geeft uitleg. "Je moet weten wat een wedstrijd vraagt en je eigen kwaliteiten en zwaktes leren kennen. Ik denk dat ik al die tijd nodig heb gehad om dat te leren en te beseffen. Ik kom nog steeds af en toe in mijn zwaktes terecht, zoals bij de 0-1 tegen Excelsior, maar dat heb ik wel veel minder. Ik heb geleerd de rest van de ploeg zo neer te zetten, dat ik bepaalde zaken kan verbloemen. Door ervaring en betere spelers om me heen maak ik minder fouten. Dat is een blijvend proces, want ik denk dat ik nog steeds beter kan", besluit de verdediger.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand