Robin Pröpper beseft: "Ajax en AZ hebben genoeg kwaliteiten"

Robin Pröpper tegen FC Utrecht
Robin Pröpper tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Robin Pröpper zag zijn FC Twente met 0-1 verliezen van FC Utrecht. De verdediger is eerlijk en zag zijn ploeg op veel vlakken afgetroefd worden door de gretige Domstedelingen.

"Ik baal ontzettend dat je hier niet wint. Ik denk dat we slordig aan de bal waren, maar dat dwong FC Utrecht ook af. Ze zetten hoog druk en speelden met veel intensiteit", opent Pröpper bij Voetbal International. "Ik vond dat we ondanks dat we niet onze beste wedstrijd speelden, we wel vier à vijf mogelijkheden hebben gehad om te scoren. Die vallen niet en dan wordt het een lastige wedstrijd."

"We waren niet goed genoeg, FC Utrecht speelde een hele goede solide partij. Zij stonden goed in de organisatie waardoor wij er moeilijk doorheen kwamen." Vanuit de Grolsch Veste wat gemok. "Het is een wisselwerking met het publiek. Als je vooruit speelt en je creëert kansen springt het publiek natuurlijk ook op. We hebben het publiek daarin niet beloond vandaag", zegt Pröpper.

AZ won en Ajax pakte een punt waardoor de concurrentie dichterbij komt. "Ik heb altijd gezegd dat het spannend blijft tot het einde van het seizoen. Ajax en AZ hebben genoeg kwaliteiten om hun wedstrijden te winnen, dus dat moeten wij ook blijven doen. Wij hebben dat vandaag niet gedaan. Je weet dat je naar je concurrenten moet kijken en dat het gat kleiner kan worden."

Lees meer:
0 reacties