"Robin Pröpper, dat is een uiterst vervelende gozer in het veld"

Robin Pröpper voor de bus van FC Twente
Robin Pröpper voor de bus van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente speelde deze week gelijk op bezoek bij SC Heerenveen. Daardoor wist de ploeg uit Enschede niet optimaal te profiteren van de nederlaag van AZ tegen Heracles Almelo.

"Twente was er voor mijn gevoel niet mee bezig, want ze begonnen heel scherp", doelt Tijmen van Wissing in De Oosttribune Podcast op de nederlaag van AZ. "Na twaalf minuten al 2-0, ik dacht: het wordt zo'n avond als op Woudestein. Ik vond Twente nog beter spelen dan uit bij Excelsior."

"Sahraoui was heel goed, die hebben ze niet helemaal aan banden kunnen leggen. Dat maakte het verschil. En wat onfortuinlijk met de arbitrage. Dat was het verdict van die avond", aldus de clubwatcher. Na afloop was er flink wat te doen over twee momenten waar Robin Pröpper bij betrokken was. De FC Twente-captain wilde een penalty na een duel met Thom Haye en veroorzaakte niet veel later aan de andere kant een strafschop door een handsbal.

"Of Twente van zich af moet bijten? Pröpper was heel lief, maar dat is de aard van Pröpper. Het is een uiterst vervelend mannetje, maar zo is Pröpper, hij is ook gemeen in duels", is het oordeel van Nico Wantia. "Bij die penalty die Twente wilde hebben, hield hij Haye ook vast. Dus ik kan me heel goed voorstellen dat de VAR denkt: 'hier blijf ik vanaf'. En als je met zo'n uitgestoken arm inkomt en die bal komt er tegenaan... Het is ongelukkig, maar je neemt het risico. Dus ik kon wel prima leven met de beslissingen."

Hij gaat verder: "Ik ken Pröpper ook, dat is een uiterst vervelende gozer in het veld. Iedereen vindt hem heel irritant, dat weet hij heel goed te verbloemen met zijn voorkomen voor de camera's. het is een hele aardige jongen, maar in het veld heeft hij die geniepige momenten. Je weet niet wat daarvoor is gebeurd. Hij had de strafschop kunnen geven. Ik vond die handsbal van hem meer een strafschop dan het vasthouden van Haye", zo wordt er gezegd.

Lees meer:
0 reacties