Robin Pröpper kritisch: "We hadden onszelf eerder moeten belonen"

Robin Propper in duel met Brian Brobbey
Robin Propper in duel met Brian Brobbey Foto: © Orange Pictures

Robin Pröpper was een rots in de branding aan de zijde van FC Twente tegen Ajax (3-1 winst). Winnen tegen een grote Nederlandse club als Ajax is natuurlijk bijzonder, maar de 29-jarige verdediger blijft er zelf best nuchter onder.

In een interview met ESPN merk je dat hij niet te hard van stapel wil gaan. "Als je wint is het altijd leuk natuurlijk. De ambiance hier is zo goed en het is geweldig om hier te spelen. Het is leuk dat je dat kan belonen met drie punten. Ik denk dat wij de eerste helft echt geweldig speelde. Zo mooi om iedereen onder druk te zetten hier."

Pröpper haalt zelfs nog een aantal verbeterpunten aan. "We hadden onszelf eerder moeten belonen. Als je ziet hoe wij in de tweede helft uit de startblokken komen, dan moet je het ook afmaken. Uiteindelijk scoort Naci [red. Ünüvar] de 3-1 en dat is geweldig voor hem."

De tactiek van FC Twente is vrij makkelijk te omschrijven. "Wat we elke wedstrijd op de mat proberen te leggen is volle druk energie erin, afjagen, het publiek meekrijgen en zeker thuis lukt dat hier regelmatig", zegt Pröpper. "Dat was het plan dat we hadden. Dat hebben we zestig minuten goed gedaan. Daarna ging het wat weg, maar ik vind dat we zeker genoeg mogelijkheden hebben gehad."

Pröpper zag zijn team tegen Ajax opbloeien. "Vrijwel de eerste kans zat er gelijk in. We gaven Ajax totaal geen ademruimte. Dan zie je die twijfel en dat geeft ons de energie om door te gaan. Ik denk dat dat wel een sterke eigenschap van ons is."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand