Robin Pröpper kritisch: "We hadden onszelf eerder moeten belonen"

Robin Propper in duel met Brian Brobbey
Robin Propper in duel met Brian Brobbey Foto: © Orange Pictures

Robin Pröpper was een rots in de branding aan de zijde van FC Twente tegen Ajax (3-1 winst). Winnen tegen een grote Nederlandse club als Ajax is natuurlijk bijzonder, maar de 29-jarige verdediger blijft er zelf best nuchter onder.

In een interview met ESPN merk je dat hij niet te hard van stapel wil gaan. "Als je wint is het altijd leuk natuurlijk. De ambiance hier is zo goed en het is geweldig om hier te spelen. Het is leuk dat je dat kan belonen met drie punten. Ik denk dat wij de eerste helft echt geweldig speelde. Zo mooi om iedereen onder druk te zetten hier."

Pröpper haalt zelfs nog een aantal verbeterpunten aan. "We hadden onszelf eerder moeten belonen. Als je ziet hoe wij in de tweede helft uit de startblokken komen, dan moet je het ook afmaken. Uiteindelijk scoort Naci [red. Ünüvar] de 3-1 en dat is geweldig voor hem."

De tactiek van FC Twente is vrij makkelijk te omschrijven. "Wat we elke wedstrijd op de mat proberen te leggen is volle druk energie erin, afjagen, het publiek meekrijgen en zeker thuis lukt dat hier regelmatig", zegt Pröpper. "Dat was het plan dat we hadden. Dat hebben we zestig minuten goed gedaan. Daarna ging het wat weg, maar ik vind dat we zeker genoeg mogelijkheden hebben gehad."

Pröpper zag zijn team tegen Ajax opbloeien. "Vrijwel de eerste kans zat er gelijk in. We gaven Ajax totaal geen ademruimte. Dan zie je die twijfel en dat geeft ons de energie om door te gaan. Ik denk dat dat wel een sterke eigenschap van ons is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand