Robin Pröpper lyrisch: "De jongens uit het westen hebben geen idee"

Robin Pröpper viert een goal van FC Twente in Zwolle
Robin Pröpper viert een goal van FC Twente in Zwolle Foto: © BSR Agency

Robin Pröpper speelde zondagmiddag met FC Twente de voorrondes van de Champions League veilig. De aanvoerder van de Tukkers weet maar al te goed hoe belangrijk de club is voor de regio, al denkt hij dat niet iedereen dit besef heeft.

"De jongens die uit het westen komen, hebben geen idee hoe groot deze club is", vertelt Pröpper, geciteerd door de TC Tubantia. "Nog steeds niet. Ze zaten echt met grote ogen te kijken en met hun handen voor de mond. FC Twente is immens. Al die supporters langs de snelweg en op viaducten. En dan moet je nog derde worden. We wilden al die mensen en onszelf belonen. Dat waren we verplicht.

De aanvoerder van FC Twente beleefde een bijzondere middag met zijn ploeg. Het ging in Zwolle bepaald niet van een leien dakje en tot aan de 1-2 stond FC Twente virtueel zelfs nog vierde. "Je wilt geen tussenstanden horen. Maar toen we in de rust naar de kleedkamer liepen, riep de speaker heel duidelijk dat AZ al dik voorstond. Dan weet je dat je het zelf moet doen. Althans, daar gingen we vanuit", aldus Pröpper.

Lees meer:
0 reacties