Robin Pröpper roemt FC Twente-collega: "Hij wordt vaak vergeten"

Robin Pröpper voor de bus van FC Twente
Robin Pröpper voor de bus van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en daardoor sluiten de Tukkers het seizoen af op een knappe derde plek. Aanvoerder Robin Pröpper geniet van het plezier en de saamhorigheid in de selectie. 

"Ik denk dat het de basis is. Dat je met elkaar goed overweg kan, dat je elkaar dingen kunt vertellen, goed of slecht. Dat je onderling lol hebt", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Die sfeer moet blijven, ook als er nieuwe spelers komen. De club is zich op alle gebieden aan het professionaliseren, wij als spelers willen ons blijven ontwikkelen. Maar dat vriendenteam-gevoel moeten we bewaken. Het is een sleutel van ons succes", constateert Pröpper.

"Natuurlijk staat één ding centraal: presteren", benadrukt hij. "En doordat je presteert is het makkelijker om een soort vriendenteam te creëren. Als je nu bij PSV vraagt zullen ze daar ook zeggen: wat hebben wíj een leuk team. Onderin de Eredivisie hoor je waarschijnlijk andere verhalen. Het één heeft altijd met het ander te maken. Maar het goede van FC Twente is wel geweest dat ze drie, vier jaar geleden een omschakeling hebben gemaakt door voor bepaalde karakters te kiezen." 

"Daardoor kwam er meer sfeer in de groep", blikt Pröpper terug. "Ricky (van Wolfswinkel, red.) is hier natuurlijk ontzettend belangrijk in, een verbindende factor in de groep. Maar het geldt bijvoorbeeld ook voor Michal Sadílek, hij wordt vaak vergeten. Kan met iedereen overweg, maar is ook hard, traint áltijd op honderd procent. Of neem Lars Unnerstall. Goeie kerel, zorgt voor zoveel rust. Zulke jongens zijn goud waard voor je groep", besluit de ervaren centrumverdediger. 

Lees meer:
0 reacties