Rodrigo Guth: "De spelers van FC Twente reageerden erg overdreven"

Rodrigo Guth verlaat het veld na zijn rode kaart tegen FC Twente
Rodrigo Guth verlaat het veld na zijn rode kaart tegen FC Twente Foto: © BSR Agency

Fortuna Sittard kwam zaterdag in de wedstrijd tegen FC Twente al na 35 minuten spelen met tien man te staan. Rodrigo Guth kreeg tweemaal geel en kon dus gaan douchen. De 23-jarige verdediger baalde daar flink van.

"Natuurlijk ben ik gefrustreerd en verdrietig dat ik mijn teamgenoten niet heb geholpen. Maar ik heb er geen probleem mee hier te staan. Ik geef gewoon mijn mening over wat volgens mij is gebeurd. Meer niet", begint hij zijn verhaal in De Limburger.

Guth kreeg zijn eerste gele kaart voor een arm in het gezicht bij Ricky van Wolfswinkel. Zijn tweede prent volgde na een lichte overtreding, waarbij het niet duidelijk was of Guth of Alen Halilovic de overtreding begin. Guth werd gestraft. "Ik heb niet met Alen gesproken, dus ik weet niet of hij hem geraakt heeft. Ik voelde wel heel even een contact, maar misschien zocht hij het bewust bij mij op."

Hij vervolgt: "Ik vond het te zwaar gestraft. Dat geldt ook voor de eerste gele kaart. Bij elke overtreding reageerden de spelers van Twente erg overdreven. Alsof we hen iets heel ernstigs hadden aangedaan", klinkt het enigszins geïrriteerd.

Lees meer:
0 reacties