Ron Jans beseft: "Dan wordt het op die positie wel improviseren"

Mees Hilgers staat zondagmiddag aan de aftrap bij de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De verdediger van FC Twente is volgens trainer Ron Jans fit genoeg om negentig minuten te spelen.

"Ik denk dat hij de hele wedstrijd kan spelen", zegt Jans voor de camera van 1Twente Enschede. "Maar we moeten wel kijken, omdat we Max Bruns ook nog niet binnenboord hebben. Mochten we daar iets moeten doen, dan wordt het wel improviseren. Daar hebben we zeker ideeën over. Het zijn allemaal wel logische dingen, maar dan geen centrale verdedigers die daar gaan staan."

Jans wil zich in Waalwijk verzekeren van de vijfde plek. "We hebben vrijdagochtend al een voorbespreking gehad van RKC, wat we wilden trainen en hoe we willen spelen. Toen heb ik dat ook benoemd. We moeten dit weekend eigenlijk de vijfde plaats veiligstellen. En dan op naar Ajax, maar eerst RKC", aldus de oefenmeester, die geen rekening meer houdt met plek vier.

"Vorige week doe je dat en staat AZ na een kwartier op 3-0", reageert Jans. "We moeten het eerst zelf doen en gaan er vanuit dat we play-offs spelen. Mocht het niet zo zijn, dat zou geweldig zijn."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand