Ron Jans bewierookt: "Bewijst dat hij een hele goede trainer is"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is onder trainer Ron Jans opgeklommen naar de achtste plek in de Eredivisie. De achterstand op nummer zes Ajax bedraagt slechts drie punten en ook nummer vijf NEC is nog te pakken. Een plek in de play-offs om Europees voetbal lijkt inmiddels nagenoeg zeker na de 2-3 overwinning bij SC Heerenveen.

"Heel knap, zeker als je bedenkt waar ze vandaan komen", zegt Roy Makaay op de website van ESPN. "Het bewijst opnieuw dat Ron Jans gewoon een hele goede trainer is. Ze hadden een hele goede reeks zonder nederlagen, totdat ze van Ajax en Feyenoord verloren."

"Maar nu weer twee overwinningen binnen vijf dagen", vervolgt de analist. "Ze gaan de play-offs in en dat is gewoon een geweldige prestatie. Vorig jaar was FC Twente onder Jans natuurlijk ook al hartstikke leuk om naar te kijken. Met Sam Lammers heeft hij ook gewoon een hele slimme aankoop gedaan."

Makaay heeft afgelopen weekend ook genoten bij PSV. "Ik vond het mooi om te zien dat Jesper Uneken bij PSV invalt en gelijk scoort bij zijn debuut. Vooral de beelden dat zijn vader Peter (assistent-trainer bij FC Twente) het tijdens de warming-up op zijn telefoon te zien krijgt. Ik heb nog met Peter bij Vitesse gezeten, dan is het leuk om dit soort beelden te zien."

Lees meer:
0 reacties