Ron Jans reageert na debuut: "Ik heb wel iets bijzonders gedaan"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans beleefde zaterdagavond een succesvol debuut als trainer van FC Utrecht. De Domstedelingen gingen op bezoek bij Heracles Almelo en waren met 1-3 te sterk in het Erve Asito, waarmee de oud-trainer van FC Twente zijn rentree in de Eredivisie succesvol afrondde.

"Ja, ik heb wel iets bijzonders gedaan", bekent Jans aan De Telegraaf. "Ik had er gisteren (vrijdag, red.) genoeg van om alleen te zijn in mijn hotelkamer en ik ben naar huis gereden (in Tynaarlo in Drenthe, red.). Ik heb thuis naar het schakelprogramma (van de Keuken Kampioen Divisie, red.) gekeken en ben vanochtend (zaterdag, red.) weer terug naar Utrecht gegaan."

Jans met instructies van bij FC Twente
Leuk! Jans bij FC Utrecht gespot met notitieblok van FC Twente Lees ook

"Ik had een marge van vijf uur genomen, zodat ik zeker niet te laat zou komen", vervolgt de trainer. "Dat doe ik normaal nooit, maar ik had een drang naar huis. Het is een uur en drie kwartier rijden. Geen Boney M op de radio. Een seventies-mix met Creedence Clearwater Revival, David Bowie, Lou Reed."

"Ik was wel extra gespannen, maar ik was niet heel nerveus of zo", gaat de kersverse oefenmeester van FC Utrecht verder. "Voor de hele staf gold dat we het idee hadden dat als de ploeg hetzelfde kon laten zien als op het trainingsveld, dat het dan goed zou moeten komen", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties