Ron Jans geniet: "We gaan Europa in, dat vind ik dik verdiend"

Ron Jans na de overwinning op Groningen
Ron Jans na de overwinning op Groningen Foto: © Pro Shots

Ron Jans verscheen na afloop van de wedstrijd tegen Groningen, en met de wetenschap van de uitslag in Utrecht, voor de camera van ESPN. Daar stond de oefenmeester stil bij de indrukwekkende avond.

De spelers kwamen met het idee voor het eerbetoon aan Jody Lukoki, zo verklaarde de oefenmeester. “Ik denk dat dit heel waardig was. Ik zie nu ook het zoontje van Jody (Lukoki, red.) bij Misidjan op het veld. Ze hebben het wel eens over het lot of karma, maar misschien heeft hij ons wel geholpen. Het is zo bizar, we hebben gedaan wat we moesten doen maar het stond gewoon 1-2 in Utrecht. Daar namen ze al afscheid van Willem Janssen en ineens hoorden we sjoep (goal alert), en het is ineens 2-2. Dan denk je, misschien komt er nog een VAR of dat soort dingen maar we gaan Europa in. Dat vind ik dik verdiend ook."

Jans zat al in de kleedkamer toen de 2-2 in Utrecht viel. “Ik trok me even terug in de kleedkamer omdat ik wilde weten hoe het afliep, dan hoop je, maar dat gaat meestal mis. Met zoveel punten moet je normaal gesproken Europees voetbal halen en dat was nog steeds niet zeker. Je denkt dat je het misschien hebt laten glippen tegen Fortuna. We hebben het met z’n allen heel goed gedaan. Een geweldig seizoen doe je niet met bloemen maar met een prijs.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand