Ron Jans 'jaloers' op FC Twente? "Dat is nu meer dan verdubbeld"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft een lange tijd bij FC Twente gewerkt en is nu trainer van een club met vergelijkbaar statuur: FC Utrecht. De trainer legt de twee clubs naast elkaar.

"Deze trainingsaccommodatie is beter. De professionaliteit van werken is vergelijkbaar. Maar FC Utrecht is minder ver dan FC Twente. Elke wedstrijd komen er in Enschede acht-, negenduizend toeschouwers meer. FC Utrecht moet bewijzen dat het op lange termijn structureel kan concurreren met AZ en FC Twente", opent Jans in gesprek met Voetbal International.

"Nu is het budget bij AZ nog vele malen hoger. Bij FC Twente begonnen we in de coronatijd met 5,3 miljoen spelersbudget, maar dat is nu meer dan verdubbeld. Utrecht zit daaronder. Je moet als club geen onverantwoorde financiële risico’s nemen, daar zal ik als trainer nooit om vragen. Rustig bouwen is het devies. Ambities niet van de daken schreeuwen, maar waarmaken", adviseert Jans.

Investeerde Frans van Seumeren spreekt hij echter amper. "Nou is Frans van Seumeren veel meer op de achtergrond dan ik had gedacht. Met hem en Jordy Zuidam had ik het eerste gesprek gevoerd. Na een week of zes zei ik tegen Jordy: 'Ik hoor niks van Frans, kan ik hem bellen?' Tuurlijk, zei Jordy. 'Ik wil jou niet lastigvallen', zei Frans. 'Maar ik ben hartstikke blij met jou, met hoe het gaat. Ga maar lekker zo door.'"

"Hij en zijn vrouw Gonnie zijn mensen naar mijn hart. Begin december hebben ze ons ontvoerd, mee uit eten genomen. Die avond hoorden we de mooiste verhalen. Over wandelen naar Athene, fietsen naar Sint-Petersburg, op vakantie naar de Zuidpool. Prachtig hoe zij in het leven staan", is Jans enthousiast.

"Ik vroeg Frans hoe lang hij hier doorgaat: 'Tot ik doodga.' Utrecht is echt zijn club. Dat is fantastisch. Het zal een verlies zijn al hij er niet meer is, maar het is aan club om te zorgen dat alles dan wel gewoon doorgaat. Frans weet dat, en heeft al andere mensen erbij betrokken die de club ondersteunen", besluit Jans.

Lees meer:
0 reacties