Ron Jans: "Mooi om te zien dat FC Twente daar moeite mee had"

Ron Jans in de dug-out van FC Twente
Ron Jans in de dug-out van FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft verrassend gewonen op bezoek bij FC Twente (0-1). Na afloop stond Ron Jans voor de camera van ESPN.

Vooral de intensiteit van FC Utrecht, met oudgedienden als Jens Toornstra en Nick Viergever in de basis, viel op. "Het schijnt ook dat als je een pak melk koopt dat over de datum is, dat je hem gerust een paar dagen daarna nog kunt consumeren. Dat is met spelers misschien ook wel zo", aldus Jans.

De oefenmeester ziet een selectie wat serieuze stappen aan het zetten is. "Toen ik kwam zat ‘het tafeltje met ervaren spelers’ niet goed in hun vel. Als je nu ziet hoe ze presteren: dat is een enorme stap."

"Het is mooi om te zien dat Twente moeite heeft om er doorheen te voetballen. Wij hebben op alle posities jongens die de bereidheid hebben om druk te zetten. Dat is echt een kwaliteit van ons. Dat brengen we wekelijks op."

Matchwinner Jens Toornstra kan op fraaie woorden rekenen van zijn trainer. "Dat Jens een uur heeft gespeeld is bijna onmenselijk. Die zet druk op elke bal, rent voor elke meter. Hij heeft zich voorgenomen bij Utrecht te blijven en voor zijn plekje knokken. En dat maakt hij elke dag waar."

Lees meer:
0 reacties