Ron Jans nam risico: "Als je hem eruit haalt, heeft dat gevolgen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Manfred Ugalde had zaterdagavond een groot aandeel in de 0-3 overwinning die FC Twente boekte bij Fortuna Sittard. De spits kreeg de voorkeur in de basis boven Ricky van Wolfswinkel en scoorde twee keer.

“Het grote aspect bij FC Twente afgelopen zaterdag was natuurlijk het passeren van Ricky van Wolfswinkel voor het eerst in anderhalf jaar", begint Leon ten Voorde in De Ballen Verstand podcast. "De eerste competitiewedstrijd tegen NEC zat hij ook op de bank, maar dat had meer te maken met de belasting van de Europese wedstrijd, de donderdag ervoor. Nu was hij echt gepasseerd."

“Hij heeft het al weken moeilijk, hij worstelt", vervolgt de sportjournalist. "Hij speelt niet goed en heeft al zeven wedstrijden op rij niet gescoord. Het laatste doelpunt was een penalty uit bij Vitesse. Supporters roepen dan al snel dat Ugalde erin moet. Maar als trainer is het niet altijd zo eenvoudig om het zo door te pakken. Je hebt te maken met je oudste speler in de groep. Hij is je aanvalsleider. Hij is heel bepalend voor de sfeer in de groep, hij is gewoon belangrijk in de kleedkamer. Als je zo’n jongen eruit haalt, heeft dat wel wat gevolgen, ook in je teamproces."

Ten Voorde weet niet hoe Van Wolfswinkel met het passeren om is gegaan. “Ik heb hem niet gesproken. Voetballers vinden altijd dat ze moeten spelen. Ron Jans zei dat Ricky het mooi vond voor Manfred dat hij mocht spelen, maar daar heb ik toch mijn twijfels bij. Ugalde scoorde twee keer en ook al tegen SC Heerenveen. Hij viel toen ook aardig in, dus tegen AZ gaat hij wel spelen, dat kan niet anders."

Dit betekent niet automatisch dat Van Wolfswinkel weer op de bank plaats moet nemen. "Als Misidjan niet fit is, start Van Wolfswinkel misschien vanaf de linkerkant. Hij is totaal geen buitenspeler, maar hij vult het naar vermogen in. Het ligt aan de ontsteking aan het scheenbeen van Misidjan, hoe zich dat ontwikkelt. Ze hadden gehoopt dat hij tegen Fortuna zou kunnen spelen, maar dat was te vroeg. Jans zei dat hij er vanuit ging dat hij er tegen AZ bij is", besluit Ten Voorde.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand