Ron Jans over Lukoki: "Als ik aan hem moet denken moet ik glimlachen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen, voor de camera van ESPN, gevraagd naar de impact van het overlijden van Jody Lukoki. De oefenmeester geeft aan hoe onwezenlijk het blijft.

“Het is nu tweeëneenhalve dag later dus je hebt tijd gehad om het met elkaar te bespreken en te verwerken. Maar het blijft onwezenlijk. We moeten het combineren, een afscheid en eerbetoon aan Jody Lukoki en een topprestatie op het veld. Dat vind ik wel boeiend om te doen en dat geldt ook voor de jongens. Het is geen excuus om te verliezen of slecht te voetballen omdat Jody er niet meer is. Daar moeten we juist kracht uit putten. En de kracht van dit team is juist dat we elkaar veel helpen en steunen. Dus je moet het combineren en we gaan zien of dat lukt. We blijven mensen en ergens neem je het toch mee."

Tenslotte wordt aan Jans gevraagd waar hij als eerste aan moet denken wanneer hij aan Lukoki moet denken. “Als ik aan hem moet denken moet ik glimlachen. We hadden drie jongens die lang moesten revalideren, Cerny, Pierie en Lukoki, alle drie toevallig met een Ajax achtergrond. Dan zaten ze samen bij ons te eten en zat hij zo lekker te smullen. Die jongen straalde zoveel vrolijkheid uit, ik denk dat niet alles in zijn leven altijd vrolijk is geweest, maar zo wil ik hem herinneren en dat ga ik doen ook.

Lees meer:
0 reacties