Ron Jans blikt terug: "Dat heeft me aardig wat energie gekost"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Trainer Ron Jans begon vrijdag vol enthousiasme aan het nieuwe seizoen met FC Twente. Dit moest hij echter wel doen zonder assistent-trainer Andries Ulderink die de club na de competitie verliet wegens verschil van inzicht. Dit betekende voor Ron Jans een enorme streep door de rekening.

De oefenmeester steekt in De Telegraaf niet onder stoelen of banken dat het vertrek van Ulderink hem heeft geraakt. "Dat heeft me wat aardig wat energie gekost. Ik vind dat we vorig seizoen met z’n allen goed werk hadden verricht. Andries heeft hier twee jaar lang fantastisch goed werk verricht. Ik vind, dat hij echt een vakman is. Zo kijk ik ook terug op onze gezamenlijke periode."

Jans vond een vertrek van zijn assistent zeker ook niet noodzakelijk. "Hij had een iets andere visie op voetbal. Dat kan. Op sommige vlakken is dat zeker zo, maar ik had de samenwerking graag voortgezet. Maar we blijken ook wel iets van mening te verschillen over de manier waarop je van elkaar afscheid neemt.”

Twente schakelde snel na het vertrek van Ulderink. Adrie Bogers werd aangesteld als nieuwe assistent van Ron Jans zodat de ploeg uit Enschede de technische staf weer compleet had.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand