Jans terug in De Grolsch Veste: "Dan krijgen we weer een theater"

Ron Jans zwaait
Ron Jans zwaait Foto: © NESimages

FC Twente neemt het zondagmiddag in de eigen Grolsch Veste op tegen FC Utrecht, de ploeg van oud-trainer Ron Jans. FC Twente-watcher Tijmen van Wissing kijkt niet echt uit naar de ontmoeting met de oud-coach van de Tukkers, die ook nog eens een clubrecord kan pakken in Enschede.

"Laten we toch hopen dat FC Twente gaat winnen", begint Van Wissing bij De Oosttribune. "Dan gaat Ron daar weer zwaaien. Dan heeft hij bij FC Utrecht een record (veertien ongeslagen competitieduels op rij, red.) te pakken en dan is die binnen. Maar het is niet zijn verdienste. Dan krijgen we weer een theater."

Collega Nico Wantia haakt in: "We hebben drie jaar de polonaise gelopen met Jans, hij is een halfjaartje weg, en dan is niet goed en het deugt niet?" Van Wissing: "Hij is een verrijking voor de Eredivisie, hij zit bijna op zevenhonderd duels in de competitie."

De journalist vervolgt: "We hebben heel veel te danken aan Jans. Hij FC Twente geweldig geleid en heeft fantastisch gepresteerd. Ik vind het pijnlijk voor hem dat hij niet meer bij FC Twente zit. Dat was niet eens zijn eigen wens."

"Hij weet het ook bij FC Utrecht weer geweldig naar zijn hand te zetten", vervolgt de clubwatcher. "Het is een vulkanische club en een slangenkuil. Hij weet daar toch weer rust te creëren. Uitzonderlijk knap, toch door zijn pedagogische kunsten. Maar dan krijg je na afloop: ben je trots op dat record? Dan is het alweer kijken naar volgende week, dat is de wedstrijd van het jaar en de kwinkslag. Het is mij allemaal net weer iets te pathetisch."

Wantia: "Laten we een beetje blij zijn met zo'n trainer in de media. We hebben genoeg grijze muizen, die bij vragen totaal niet het achterste van hun tong laten zien?" Van Wissing sluit af: "Ik mag me daar toch over opwinden?"

Lees meer:
0 reacties