Ron Jans weer Europa in? "Hij is één van onze beste spelers"

Ron Jans na het duel tegen Sparta Rotterdam
Ron Jans na het duel tegen Sparta Rotterdam Foto: © Pro Shots

Ron Jans was na afloop van het gewonnen duel met Sparta Rotterdam een tevreden man. De hoofdtrainer van FC Utrecht, die vorig seizoen nog werkzaam was bij FC Twente, mag met Go Ahead Eagles gaan uitvechten wie zich plaatst voor de voorrondes van de Conference League.

"Go Ahead heeft het uitstekend gedaan tegen NEC, maar in die wedstrijd zat minder intensiteit dan in deze wedstrijd", vertelt de oefenmeester op de website van De Telegraaf. "Hopelijk kunnen we fysiek goed herstellen voor de finale, want dat is voor onze speelwijze cruciaal. Het wordt zondag weer een interessant potje tussen twee ploegen die dicht bij elkaar liggen."

De veelscorende spits Sam Lammers was ook donderdagavond weer trefzeker en maakte de belangrijke 2-1 voor de Domstedelingen. "Sam is belangrijk met uitzakken, de bal vasthouden en van daaruit het spel verplaatsen", gaat de hoofdtrainer verder. "Hij maakt ook weer een fantastische goal. Sam is één van onze beste spelers."

Naast Lammers was Jans complimenteus over Ryan Flamingo. "Ryan was een van de uitblinkers. Metinho, wat ik echt een heel goede speler vind, hebben we de tweede helft een stuk minder gezien. Dat heeft te maken met de kracht en het loopvermogen van Ryan. Hij straalt ook veel vertrouwen uit. Een speler die deze beide positie zo kan vullen is zo lekker voor een trainer", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties